11e reisverslag Australië

Elfde reisverslag, woensdag 4 mei

Heej mensen,

Zoals beloofd, deze keer ook waargemaakt, hier is namelijk al weer een nieuw reisverslag. Snel he, haha. Heb namelijk sinds lange tijd weer wat leuke dingen meegemaakt. Om te beginnen heb ik donderdag 28 april een toer naar Cape Tribulation en Daintree gemaakt. Dat is een regenwoud ten noorden van Cairns en dat is echt super mooi! Lekker gewandeld en zelfs een cruise over de Daintree-rivier gemaakt! Echt heel leuk, heb zelfs krokodillen in het wild gezien! Gelukkig zaten wij veilig in een boot, dus konden ze niks doen. De toer begon eigenlijk minder leuk, want toen ik de auto in stapte, kwam ik erachter dat er allemaal oudere mensen in zaten, dus dat was even minder. Maar we moesten ook nog mensen ophalen in Port Douglas, en daar stapte een jongen van 20 in, dus ik heb de hele dag een beetje met hem opgetrokken. We zijn dus eerst naar Port Douglas gereden waar we een korte toer hebben gehad. Daarna zijn we naar de Mossman Gorge gegaan wat heel indrukwekkend was. Dat is een rivier in het regenwoud die ook groen is eigenlijk, maar wel heel zuiver. Na een wandeling van 45 minuten ongeveer zijn we verder gereden naar de Daintree-river. Daar hebben we dus een cruise gemaakt en dat was ook echt heel leuk. Zoals ik al zei dus krokodillen in het wild gezien en ook slangen. Wel van een veilige afstand, dus niemand is gewond geraakt, haha. Daarna was het tijd om naar Cape Tribulation te gaan. Dat is het strand waar Captain Cook aan is gekomen in Australie. Een heel mooi strand met meteen daar achter een regenwoud. Heel indrukwekkend dus.

Zaterdag de 30e is Josh eindelijk aangekomen in Cairns. Dat is een jongen die ik heb ontmoet in Alice Springs. Dus natuurlijk afgesproken en het was echt leuk om weer bekende mensen te zien. Die dag een beetje in het centrum rondgehangen en 's avonds zelfs uitgeweest! Haha, was echt heel lang geleden. We hebben eerst lekker op het terras gezeten, want het was mooi weer en daarna zijn we een kroeg ingedoken. Daar waren ook nog mensen die Josh kende, dus dat was wel heel gezellig. Al was de kroeg iets minder. Het was namelijk dirty dance competition, dus je kan wel raden wat voor mensen daar op af kwamen. Maar wij zijn ergens aan een tafel gaan zitten en hebben gezellig zitten kletsen.

Zondag was het dan zover, Jenny en Chris zijn weer thuisgekomen! Super leuk om ze weer te zien natuurlijk. In het begin wel een beetje vreemd, want ik had ineens weer mensen in "mijn" huis, haha.

Maandag ben ik met Jenny naar de Botanic Gardens geweest. Wonder boven wonder is het namelijk sinds ze terug zijn weer mooi weer (al is het vandaag wel weer minder).  We zijn eerst even naar Trinity beach gereden om daar koffie te drinken. Dat is zoals de naam al zegt ook weer een strand van Cairns en bijna even mooi als Palm Cove. Daarna naar de Botanic Gardens gegaan en dat was ook echt heel mooi. Ik had niet verwacht dat ze ze mooi waren hier.

En gisteren heb ik een dagje voor oppas gespeeld! Jenny had gevraagd of ik een dagje op Jordan kon passen, en dat deed ik natuurlijk graag, het is zo'n lieverd! Ben er alleen wel achter dat ik echt nog een jaar of 10 wacht met kinderen, haha. Heel leuk voor een dagje, maar ik was ook wel blij dat ik 's avonds weer tegen Jenny kon zeggen: Hier is je kind! Haha. En de hele dag the Wiggles kijken is ook niet zo bevordelijk voor je intelligentie, haha.

En vandaag is weer een regeldagje geweest. Aangezien ik morgen vertrek uit Cairns, moest ik nog heel veel regelen. Onder andere mijn busticket en ik heb ook een zeiltoer bij de Whitsunday islands geboekt. Ik ga morgen eerst naar Mission Beach (kom ik om 11 uur 's morgens al aan) waar ik 1 nachtje blijf. Dan ga ik vrijdag naar Magnetic island waar ik 2 nachten blijf. Dan is het zondag tijd om naar Airlie beach te gaan, omdat vanaf daar de boot vertrekt voor mijn toer op maandag. Maandag dus die zeiltoer van 3 dagen, waar ik ongelooflijk veel zin in heb! Zit echt op een super mooi zeilschip, dus dat belooft wat! Dan ga ik donderdag weer verder reizen naar MacKay waar ik wederom 1 nachtje blijf. En dan ga ik vrijdag verder naar Yeppoon, waar ik hopelijk het weekend bij een vriendin van mijn tante kan blijven. En dan vlieg ik woensdag de 18e als het goed is naar Nieuw Zeeland. Zo, nu weten jullie in ieder geval mijn plannen voor de komende 2 weken. Ik heb nog geen idee wanneer er weer een nieuw reisverslag online komt, maar hopelijk snel. Mijn foto's staan weer op mijn fotopagina. Geniet ervan en wees jaloers, haha!

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer