15e reisverslag Nieuw Zeeland

Vijftiende reisverslag, woensdag 29 juni

G'day mates!

Jaja, we zijn weer terug in Australie! Wel heel vreemd om afscheid te moeten nemen van Nieuw Zeeland, want dat is echt een geweldig land, maar het is ook helemaal super om weer in Sydney te zijn. Ik zal maar weer beginnen met een verslag, want ik had beloofd dat ik snel weer een nieuw verslag zou typen, en deze keer heb ik me aan mijn woord gehouden!

Goed, vorige week maandag was ik dus nog in Nieuw Zeeland. En in Christchurch om precies te zijn. Die dag heb ik maar een rustige dag gehad. 's Morgens ben ik eerst naar de Art Gallery geweest en dat was wel leuk. Echt geweldig dat bijna alle Art Galleries in NZ en Australie gratis zijn! Daar heb ik dus 2 uur ofzo rondgelopen en toen ben ik maar weer naar het centrum gegaan. Na een nieuw boek gevonden te hebben, ben ik naar de Botanic Gardens gegaan om lekker te lezen! (Ik en boeken!) Verder heb ik die dag eigenlijk helemaal niks gedaan, haha!

Dinsdag was ik ook nog in Christchurch en wel om Ruud en Mien Bos te ontmoeten, mensen die ik nog ken uit Helmond. Die zouden deze dag ook naar Christchurch komen, en daarom had ik besloten om nog een dagje langer te blijven. En het was echt super gezellig om hun weer te ontmoeten! Ik zat lekker op mijn kamer te lezen, en toen kreeg ik ineens een smsje dat ze in mijn hostel waren en dat ze naar mij op zoek waren! Ben dus meteen naar beneden gerend en daarna zijn we gezellig in een kroegje gaan zitten. En we hebben echt een hele leuk avond gehad. Heel leuk om weer Nederlands te praten. Ben namelijk in Nieuw Zeeland maar 2 Nederlanders tegen gekomen, dus veel Nederlands heb ik niet gesproken.

Woensdag was het dan weer tijd om verder te reizen. Ben die dag van Christchurch naar Picton gereden, een hele rit. Daar heb ik helemaal niks gedaan, want kwam pas rond 6 uur aan, en was heel moe. En er is ook eigenlijk heel weinig te doen, het is alleen een punt waar je naartoe moet, als je met de ferry mee moet. En aangezien ik weer met de ferry naar het noordereiland moest, moest ik er wel naartoe.

Donderdag was het dus weer overhuizen naar het noordereiland. Ik was van plan om om 10 uur op de ferry te gaan, en toen ik daar aankwam, bleek dat ie vol was! Ik werd wel op de wachtlijst gezet, en als er nog plaats was, kon ik er ook nog op, anders moest ik met de ferry van 1 uur. Maar wonder boven wonder had ik een keer geluk, en was er nog plaats, dus toch de ferry van 10 uur voor mij! Had op de boot nog een Duitse jongen ontmoet, dus we hebben gezellig zitten kletsen. Anders duurt zo'n tochtje van 3,5 uur toch wel heel lang. En eenmaal op het noordereiland was het dan weer tijd om naar Napier te rijden! En dat is nog een tocht van 4,5 uur! Maar ik had geen zin om weer een dag in Wellington te zijn, dus dan maar weer verder reizen. Uiteindelijk is het wel een hele vermoeiende dag geweest, met 8 uur reizen! Ik was eigenlijk van plan om de volgende dag naar Gisborne te rijden, maar de vrouw van het hostel zei dat daar niet zo veel aan was, dus besloot ik om naar Te Ahora te rijden.

Vrijdagmorgen heb ik eerst nog even Napier ontdekt. Dat is namelijk DE Art Deco stad, dus dat wilde ik wel even zien. En dat was echt heel leuk, overal hele mooie gebouwen. Daarna ben ik dus naar Te Ahora gereden, wat een slechte beslissing bleek. Ondertussen was het weer ook heel slecht geworden (en dan bedoel ik: regen die met bakken uit de hemel komt!) en in het dorpje bleek helemaal niks te doen te zijn. Dat was nog niet het ergste, ik zat ook nog eens in een super klein hostel, met alleen een herendorm en een damesdorm, zonder sloten en er zaten 3 mannen van middelbare leeftijd in! Nou, daar zat ik dan, in the middle of nowhere, met 3 mannen! Gelukkig zijn ze me 's avonds niet lastig gaan vallen, maar ik was toch wel blij dat ik de volgende dag weer verder kon.

Zaterdag was ik eigenlijk van plan om naar de Coromandel te gaan, maar ondat het weer zo slecht was, heb ik maar besloten om dat niet te doen. Ben die morgen trouwens eerst naar Matamata gegaan, want daar is, jawel, Hobbitton! De echte filmset van Lord of the Rings, en de hobbitholes zijn er nog steeds, en die kan je bezoeken, dus dat heb ik ook gedaan. Ben zelfs in Bagend, Frodo's huis geweest! Was echt lachen om te zien, en dan vooral omdat de omgeving echt heel mooi was. Jammer genoeg zag het er allemaal niet meer uit zoals in de film, omdat ze het eigenlijk wilden vernietigen, en daar ook al mee bezig waren. Maar desalnietemin was het toch geweldig om te zien!

Toen was het weer tijd om verder te reizen, maar ik had geen idee waar naartoe. Uiteindelijk ben ik eerst in Hamilton uitgekomen, maar daar vond ik het helemaal niet leuk, dus ben ik door gereden. En toen was ik ineens weer in Auckland! Was eigenlijk ook niet de bedoeling, maar ja, ondertussen was het alweer wat later, en had ik geen zin om nog verder te reizen, dus dan maar een nachtje in Auckland.

Aangezien ik geen zin had om nog 2 dagen in Auckland te zijn, besloot ik om zondag naar Paihia terug te gaan. Daar aangekomen was het heerlijk weer en ben ik eerst nog een koffie gaan drinken bij Billy. Daarna nog even naar het centrum gegaan om wat souverniers te kopen. En verder heb ik die dag heerlijk gerelaxt! De laatste dagen had ik behoorlijk wat gereisd, dus ik was wel toe om even lekker niks te doen in een mooie omgeving. En natuurlijk genieten van mijn op 1 na laatste dag in Nieuw Zeeland.

Maandag was het jammer genoeg weer tijd om terug te gaan naar Auckland. Moest namelijk mijn auto inleveren, dus moest wel terug. En wat een hel om in Aucland te rijden! De eerste keer had ik nergens problemen mee en wist ik de weg perfect te vinden, maar deze keer ging alles mis. Ik kwam overal terecht waar ik niet moest zijn en toen kwam er ook nog eens bij dat mijn benzine bijna op was, en ik geen benzinestation kon vinden! Uiteindelijk bij het hostel uit gekomen, dus eerst mijn spullen daar neer gezet en toen gevraagd waar het dichtsbijzijnde benzinestation was. Net gehaald (was echt aan het wachten tot hij stil zou vallen!) en toen was het op naar het verhuurbedrijf. De hele stad weer door gereisd, 1 afslag gemist (stond ook NIET aangegeven!!!) en ik was weer totaal verdwaald. Dan is het wel vervelend dat je alleen in de auto zit, en dus moet rijden en kaart lezen tegelijk! Uiteindelijk weer terug bij afslag, weg afgesloten! Grrrr.... Na ongeveer een uur in de omgeving rondgereden te hebben, had ik het dan eindelijk toch gevonden! Wiew, 100 punten voor Kim! Gelukkig was het allemaal snel afgehandeld en hebben ze me zelfs een lift gegeven terug naar het centrum (maar goed ook, want het was ongeveer een uur lopen!). Daar heb ik nog heel weinig gedaan. Wilde eigenlijk nog wat rond gaan lopen in het centrum 's avonds, maar had in de lounge iemand ontmoet en we hebben uiteindelijk de hele avond zitten kletsen en naar muziek zitten luisteren.

En gisteren was het dan weer tijd om naar Sydney te vliegen. Echt vreemd om weg te gaan uit NZ, want dat is echt een geweldig land! Moest 's morgens wel heel vroeg opstaan, want ik moest om 7 uur op het vliegveld zijn en het was nog zeker een uur rijden! Maar goed, ik moet zeggen, de vlucht was goed verlopen. Ik ben echt niet meer bang om te vliegen, ben er helemaal aan gewend. Niet dat ik het leuk vind, maar in ieder geval niet meer eng. En toen was ik ineens weer in Sydney! Echt geweldig om terug te zijn. Jammer genoeg was het weer gisteren heel slecht, maar vandaag is het weer wat beter, dus het is te hopen dat het steeds beter wordt. Zit ook in een super hostel in het centrum, dus dat is ook wel fijn. Dus gisteren heb ik me weer een beetje georienteerd in het centrum en mijn post opgehaald. En natuurlijk noodles gaan eten in de beste noodlesbar ter wereld! Was een hele loop, maar was het zeker waard. Toen ik rond 8 uur weer in het hostel aankwam, was ik helemaal op! Dus heb nog even liggen lezen en ben toen gaan slapen!

En toen was het weer vandaag. Heb echt heeeeel lang geslapen vandaag (in ieder geval de klok rond!), maar ik had het ook echt nodig. Verder heb ik nog een paar zakelijk dingen geregeld vandaag en nu zit ik hier weer, een nieuw reisverslag te typen. Nou, het is toch weer een heel verhaal geworden, al was het maar van 1,5 week. Mijn foto's staan weer op mijn fotopagina. Tot snel!

Kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer