16e reisverslag Australië

Zestiende reisverslag, zaterdag 9 juli

Heej hallo,

Hier weer eens een keer een nieuw reisverslag van me! Ben nu weer druk aan het reizen, dus is het weer wat moeilijker om telkens een nieuw verslag online te zetten. En natuurlijk is het ook weer lekker druk met Marlies hier!

Vorige week donderdag was ik dus nog in Sydney en het was echt zo'n pokkeweek! Het kwam echt met bakken uit de hemel, de hele dag! Dus die dag heb ik eigenlijk heel weinig gedaan, alleen alle malls verkend. Je hebt namelijk heel veel winkelcentra in Sydney, en volgens mij heb ik ze allemaal gezien die dag. Tja, je moet iets als het regent.

En wonder boven wonder, de volgende dag, de dag dat Marlies aankwam, was het stralend weer! Ik werd 's morgens wakker en deed de gordijn open en werd meteen verblind door de zon! Dus ben ik die dag lekker met een boekje in Hyde Park gaan zitten. De dag duurde natuurlijk heeeel lang, want Marlies zou 's avonds pas aankomen. Maar goed, eindelijk was het dan tijd om naar het vliegveld te gaan. En daar stond ik dan... Super zenuwachtig. En het duurde echt eeeeeuwen voordat ze eens door die deur kwam. Maar toen we elkaar zagen was het natuurlijk weer meteen brullen, haha. Gelukkig voelde het ook weer meteen alsof we elkaar de dag daarvoor nog gezien hadden, dus het was meteen super gezellig. Van het vliegveld zijn er eerst naar het hostel gegaan om even op te frissen en toen zijn we lekker een cocktail gaan drinken in het Hard Rock Cafe! (Jaja Femke, ik loop nog steeds voorop, hihi!!) Echt zo leuk om haar weer te zien en om weer lekker te kletsen en lachen. Omdat Marlies natuurlijk toch wel moe was, hebben we het niet echt heel laat gemaakt en zijn we lekker gaan slapen.

Zaterdag hebben we natuurlijk weinig gedaan, omdat Marlies toch nog wel een beetje moe was. Dus we hebben eerst enorm uitgeslapen en toen wilden we "even" gaan internetten, wat natuurlijk weer langer duurde dan verwacht. Verder zijn we een beetje door het centrum gaan lopen, maar we hebben nog niet echt iets spannends gedaan. 's Avonds zijn we wel weer wat gaan drinken en dat was wel heel leuk. Maar ook weer niet al te laat gemaakt. Op de een of andere manier grdragen we ons nog heel erg als engeltjes, dus wees maar niet bang mam!

Zondag was dan een dag om te gaan sightseeing! We zijn eerst naar Hyde Park gelopen waar we even een krantje hebben zitten lezen. Toen zijn we via het Domain (nog een park) naar de Botanic Gardens gelopen en Marlies vond dat natuurlijk helemaal geweldig, omdat ze toen het Opera House en de Harbour Bridge voor het eerst zag. Natuurlijk wilden we ook het Opera House van dichtbij bekijken, dus zijn we daar ook maar naartoe gelopen en daar hebben we lekker gerelaxt.

Maandag hebben nog wat dingetjes moeten regelen, want we hadden nog helemaal geen busticket ofzo, en ja, dat heb je toch wel nodig. Dus dat maar eerst gedaan. Daarna zijn we naar Darling Harbour gelopen en dat was voor mij ook wel leuk, omdat ik dat ook nog niet gezien had! Was echt super leuk daar. Lekker weer natuurlijk weer, dus daar hadden we echt geluk mee. En ik heb de verleiding echt moeten weerstaan, want ze verkochten daar frikandellen speciaal!!! Ja Bart, nu snap ik je, dat mis je echt, haha. Was alleen een beetje duur, en aangezien ik over 3 weken weer thuis ben, heb ik dat maar niet gedaan. Verder hebben we deze dag een beetje gerelaxt en niet al te veel gedaan, haha. Lekker in de lounge van het hostel gehangen en natuurlijk bijgekletst. Want ja, als je elkaar een half jaar niet gezien hebt, dan heb je veel te vertellen.

Dinsdag hebben we eigenlijk heel weinig gedaan. Nou ja, in de bus gezeten. 8 Uur lang!!! Van 's middags 2 uur tot 's avonds 10 uur! niet normaal dus. We zijn die dag naar Port Macquarie gegaan, maar ja, deze dag hebben we daar dus niks van gezien.

Woensdag hebben we dus wel Port Macquarie verkend. We zijn naar de vuurtoren gegaan, omdat je vanaf daar dolfijnen langs ziet komen. En die hebben we ook gezien! Er kwamen opeens 5 dolfijnen langszwemmen, waaronder een kalfje, dus dat was wel heel leuk om te zien. jammer genoeg waren ze een beetje ver weg, maar het gaat om het idee. die avond hebben we in het hostel tv zitten kijken met de rest van de gasten. Was wel gezellig.

Donderdag hebben we alweer de hele dag in de bus gezeten, omdat we naar Byron Bay moesten. 's Morgens hebben we wel nog even door het dorpje gelopen, want de bus vertrok pas om 2 uur, maar daarna was het weer bussen. Gelukkig kunnen we er allebei heel goed tegen, dus vinden we het allebei niet erg om zo lang in de bus te zitten.

En gisteren hebben we dus Byron Bay verkend! We hebben gewoon rondgelopen en het is wel heel grappig. Je ziet jammer genoeg niet zo heel veel hippies (Byron is een echt hippiedorp), maar je voelt je wel relaxt als je hier rondloopt. Iedereen doet het rustig aan, haha. Ook zijn we nog even naar het strand gelopen, maar we hebben niet echt liggen bakken, want daar was het een beetje frisjes voor. Wel hebben we nog een toer geboekt om walvissen te gaan kijken voor de volgende dag (vandaag dus). 's Avonds zijn we nog even een kroegje ingedoken met 4 roommates, maar we hebben het niet te laat gemaakt, omdat we niet echt geld hebben om te stappen.

En toen was het weer vandaag. De wekker gezet voor de toer, wij daarheen, wat blijkt; gaan ze niet! Het was namelijk een beetje waaierig, en dus was de zee te wild. Echt enorm balen, want we hadden ons er echt op verheugd. Maar we kunnen wel morgenvroeg mee (om 7 uur!), dus dat doen we dan maar. Hopelijk gaan ze dan wel. Was trouwens wel heel grappig vanmorgen. We staan in de badkamer, komt er een meisje binnenlopen. Marlies en ik staan gewoon te kletsen, zegt dat meisje ineens: komen jullie uit Helmond of omgeving?? Huh?!? Bleek dus dat zij ook op de Knip heeft gezeten en dat ze ons herkende daarvan. En toen ze ons hoorde praten, wist ze natuurlijk meteen dat we het waren, dus dat was wel heel grappig. Ik kende haar niet, maar Marlies zei dat wel ze bekend voorkwam. Echt vreemd, zit je in Byron Bay in Australie, aan de andere kant van de wereld, en jawel hoor, kom je een Helmonder tegen! Zo zie je maar dat het gezegde waar is, je komt overal Helmonders tegen!

Nou, morgen gaan we weer verder reizen naar Surfers Paradise. Gelukkig is dat maar 1,5 uur rijden, dus daar zijn we zo. En natuurlijk de walvissen nog morgenvroeg. Maar jullie horen dus nog wel hoe dat is geweest. Er zullen niet meer al te veel reisverslagem van me komen, want over 2,5 week ben ik al weer thuis! Echt heel vreemd. Maar natuurlijk wel heel leuk. Nou, we gaan er weer vandoor. Tot snel!

Liefs, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer