2e reisverslag Australië

Tweede reisverslag, dinsdag 18 januari

Heej mensjes!

Het is weer tijd voor het tweede reisverslag vond ik. Dus hier weer een korte opdate.

Donderdag hebben we dus de hele dag zitten internetten en toen we terug kwamen in het hostel, kwamen sommige weer met het idee om nog een keer samen te koken, aangezien dat dinsdag zo gezellig was. Na het eten zijn we nog met en aantal man naar een cafeetje gegaan in de buurt, echt super gezellig. Dat was een pub met live muziek, en met de gezellige groep die we hebben, was dat zeker een aanrader. Aangezien we nog even met het bandje hebben staan kletsen, en de kroeg om 2 uur sloot (belachelijk!!), zijn we nog even met de band en een aantal man van onze groep naar de 24-uurs pub gegaan. Was ook zeker heel leuk. Daar kan je gewoon om 4 uur 's middags een martini bestellen als je wil. Weird. Maar goed, we waren toch wel een beetje moe van de afgelopen dagen, dus zijn we rond half 4 maar naar huis gegaan.

Vrijdag hadden we besloten om uit te checken en dan naar Bondi beach te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Dus wij op naar Bondi! Heerlijk een paar uur op het strand gelegen, en niet eens verbrand! Heel goed van me, al zeg ik het zelf. Maar Bondi is echt heel gaaf, mooi wit strand, blauwe zee, mooie mensen, noem het maar op, genieten dus. Je moet alleen wel uitkijken voor de stroming, want die is inderdaad wel heel sterk. Ik stond tot mijn knieen in het water en er kwam een golf aan en ik stond er tot mijn nek in. Dus niet te ver, want je verdrinkt zo. Rond een uur of 3 besloten we om maar te gaan, want we moesten onze auto nog ophalen. Na heel veel papieren invullen, kregen we hem eindelijk mee. Gelukkig moest Carlo (onze verkoper) ook naar Bondi, dus we konden achter hem aanrijden, zodat we zeker goed uit zouden komen. Was wel heel fijn, want als ik ook nog op moest letten waar ik heen moest rijden, was het waarschijnlijk niet goed gegaan, haha. Uiteindelijk bij het hostel aangekomen, dus auto even voor de deur geparkeerd, en de spullen binnengegooid. Toen moesten we nog op zoek naar een GRATIS parkeerplaats, want ja, je bent backpacker, of je bent het niet he. Dus een half uur rondgereden, maar uiteindelijk een plaats gevonden in een woonwijk. Er stond een container met Moore Street erop, dus we stonden in Moore Street, dachten wij. Weer terug gekomen in het hostel, werd het tijd om te douchen, want na een dagje srtand wil je toch wel lekker douchen. Dus ik de douche in, sta ik onder 3 koude straaltjes water. Meer was het niet! Maar goed, niet zeuren, we zullen wel vaker moeilijk kunnen douchen. Maar toen er ook nog eens kakkerlakken rondliepen in de wc's en op de gangen, hebben we maar heel snel besloten om het bij 1 nacht te houden en de volgende dag meteen uit te checken.

Dus zaterdagmorgen, wij meteen uitchecken. Gelukkig weg uit dat vieze hostel. Op naar de auto. Nou moet je weten dat als je in Bondi bent aan het strand, kan je alleen maar berg OP. Dus daar loop je dan, met al je spullen (ongeveer 22 kilo), berg OP!!! Dan nog de auto zoeken. Op naar Moore Street. Op een gegeven moment komen we bij een kruising aan, we kunnen of rechts heeeeeeel steil omhoog Moore Street in, of we blijven rechtdoor, Edward Street in. Wat doe je dan?? Precies, omhoog Moore Street in! Neeeeeee, niet doen, dus. Helemaal boven aangekomen, kwamen er erachter dat het toch niet die straat was. Dus Eef lekker boven blijven zitten met alle spullen en ik weer naar beneden lopen om de auto te zoeken. Stond ie dus toch in die Edward Street, voor een huis die een container voor het huis had staan waar Moore Street opstond!!! Godverdomme, neem je eigen container!!! Haha, maar uiteindelijk dus de auto gevonden en tijd om Eef op te halen. Gelukkig had ik haar heel snel gevonden. Omdat we nog vanalles moesten regelen in de stad, besloten we om maar naar de stad terug te rijden, en dan nog een hostel te pakken voor 2 nachten. Natuurlijk verdwaald in Sydney. Als je borden ziet met Canberra erop, zit je niet goed, Kim!!! Toch weer goed in de stad gekomen, maar toen nog een parkeerplaats moeten zoeken. Dat lukt dus ook niet in die stad. Opeens zag ik ergens een plaatsje, ik wist dat ik daar niet mocht staan, maar ik wilde alleen even overleggen met Eef wat we zouden doen. Maar ja, omdat ik nog niet gewend ben aan de het stuur aan de rechter kant, en de grootte van de auto ook nog helemaal niet ken, knalde ik super hard tegen de stoeprand aan. FUCK!!! Ik dacht dat mijn hele voorkant eraf lag. Gelukkig was alleen de wieldop eraf, dus dat viel nog allemaal mee. Maar toen zag ik dat er olie onder mijn auto vandaan kwam. Dat kan nooit goed zijn. Dus ik motorkap open (dankje pap voor je uitleg, is meteen van pas gekomen) en toen zag ik dat een waterbakje helemaal leeg was. Dus wij de ANWB gebeld. Ze zouden er binnen 2 uur zijn. Pfff, dat is dus wachten in je auto. Gelukkig waren ze er inderdaad vrij snel, na 1,5 uur. De goede man even kijken en toen bleek dus dat de waterpomp kapot was! Fijn, heb je je auto 1 dag, is ie meteen kapot! Maar we hebben wel geluk gehad dat ik tegen de stoep aanreed, want als we door waren gereden, had ik de motor opgeblazen. Dus een geluk bij een ongeluk. Maar ja, omze auto was nog steeds kapot, dus weer terug naar de garage. Daar kon ie pas maandag worden gemaakt, dus tot maandag geen auto. Na zo veel tegenslagen besloten we maar om weer lekker naar ons oude hostel te gaan, lekker relaxen, want we hadden echt een rotdag!

En na zo'n dag vonden we ook dat we recht hadden op een avondje flink stappen. Dus eerst naar het hard rock cafe geweest (kan je natuurlijk niet overslaan). Jammer genoeg hadden ze geen earthquake (he, Femke), maar wel een andere heeeeerlijke cocktail. Natuurlijk maar 1 gehad, want het was veel te duur. Het was alleen jammer dat er niks te doen was in het cafe, dus om 12 uur gingen ze sluiten. Dan maar op naar een andere kroeg. De eerste de beste pub ingedoken en dat was een groot succes! Daar was het echt heeeeel gezellig. Eef en ik hebben lekker zitten kletsen en we weten ondertussen veel meer over elkaar. Daarna voldaan in slaap gevallen in ons heerlijk bedje in een kakkerlakloos hostel.

Zondag zijn we naar de Botanical Gardens geweest. Wat is dat mooi, zeg! Daar hebben we echt een uur rondgelopen en de rest van de middag lekker in het gras gelegen. Heeeeeeeerlijk! Daarna ook nog even naar het Opera house gelopen om dat van dichtbij te bekijken. Echt gaaf, zeg. Heel indrukwekkend. Omdat het geld hier wegvliegt, besloten we maar om zelf te koken, aangezien dat toch wel goedkoper is. Dus samen met Eef en Afke naar de super en een heerlijke hollandse maaltijd uitgezocht!

Gisteren (maandag dus) hebben we echt belachelijk veel geld uitgegeven. We zijn gaan winkelen voor onze auto. Alle campingspullen zijn nu binnen, maar wat komt daar nog veel bij kijken zeg! Het is een heel geregel. Gelukkig vrijwel alles kunnen doen, alleen moeten we nog even de auto op mijn naam laten zetten, want dat ging gisteren niet. En als dat allemaal geregeld is, dan vertrekken we richting zuiden, richting Melbourne. We gaan eerst de auto ophalen en dan alle spullen erin gooien en dan stoppen we wel ergens langs de weg om alles op orde te maken. Hopen dat dat allemaal gaat lukken, want we hebben wel echt heel veel. En het zijn ook allemaal dingen die we echt nodig hebben. Maar goed, dat was het weer zo'n beetje. Jammer genoeg op dit moment nog geen foto's, want ik ben weer zo'n muts die haar kabeltje vergeet mee te nemen naar het internetcafe om foto's te kunnen downloaden. Maar ik hoop dat we on the road ook nog ergens kunnen internetten. Ik zet ze in ieder geval zo snel mogelijk op de site, zodat jullie kunnen zien wat ik allemaal heb gezien.

Voor nu, tot hoors! Ik zal jullie op de hoogte houden.

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer