3e reisverslag Australië

Derde reisverslag, maandag 24 januari

Heej piepels,

Eindelijk weg uit Sydney, dus tijd voor een nieuw reisverslag. Ik zal even bij het begin beginnen. Het was namelijk het plan dat we donderdag uit Sydney zouden vertrekken, zoals ook in mijn update staat. Maar ja, het zou geen echt avontuur zijn als we niet weer eens pech zouden hebben, dus ook die dag. 's Morgens hadden Eef en ik uitgecheckt uit ons hostel, en gelukkig konden we wel al onze spullen in het hostel laten staan, dus daar hoefde we niet mee te sjouwen. Morris van de auto barn zou ons bellen als de auto klaar zou zijn, dus 's morgens eerst nog even wat boodschappen gedaan en daarna maar in het hostel gaan zitten, omdat we dachten dat rond 2 uur de auto wel klaar zou zijn. En wij maar wachten, en wachten en nog meer wachten tot het ondertussen half 5 geworden was. Toen vond ik het maar eens tijd worden om zelf even te bellen om te vragen waar verdomme mijn auto bleef!!! Toen kreeg ik wederom slecht nieuws. Mijn auto was namelijk nog steeds niet klaar!! Jawel mensen, u hoort het goed, we moesten nog een dag wachten! Het was te druk in de garage, dus ze hadden geen tijd om hem te maken. Lag verder gelukkig niet aan de auto, maar aan de drukte. Ze zouden wel ons hostel voor die nacht betalen, dus dat was in ieder geval iets. Maar goed, dan maar weer inchecken en alle spullen naar boven sjouwen (Bart, je had gelijk, het is een zwaar leven...), voor de 4e keer wel te verstaan. Die avond hadden we dus geen zin om zelf te komen aangezien we enorm chagerijnig waren door al het slechte nieuws. Dus maar op naar hotel Williams om lekker te eten. En natuurlijk een wijntje erbij. En nog een wijntje erbij. En toen kwamen de cocktails om de hoek kijken. Oftewel; het werd een hele gezellige avond. Vooral heel veel gelachen, maar goed, dat hadden we ook nodig.

Vrijdag zou onze auto dan ook daadwerkelijk klaar zijn. Het enige probleem was dat Eef een enorme kater had door het drinken van verschillende cocktails door elkaar. Ik als doorgewinterde drinker had natuurlijk nergens last van. Hihi. Maar goed, rond een uur of 1 kregen we eindelijk het telefoontje waar we al daaaaagen op wachtten. ONZE AUTO WAS KLAAR!!!!!!!! Dus wij meteen auto ophalen en vertrekken. Heeeeerlijk om on the road te zijn. En wat een geweldig land om lekker rond te rijden. De uitzichten zijn echt geweldig. Zoooo mooi, dat is niet uit te leggen. Het is alleen wel jammer dat we in de auto geen foto's hebben genomen, maar ja, ik was aan het rijden en Eef was haar kater weg aan het slapen. Ergens tussen Wollongong en Nowra zagen we een picknickplaats, en aangezien we wel een beetje honger hadden, vonden we het een goed idee om daar te gaan picknicken. Alweer FOUT! Na een heerlijke en gezellige maaltijd wilde ik de muziek in de auto aanzetten, toen plotseling ons alarm af ging. En aangezien wij niet eens wisten dat we een alarm hadden (!!!). wisten we niet wat we moesten doen. Op een gegeven moment ging het uit, dus ik wilde starten, maar ja, toen ging het meteen weer af. En het ergste was nog dat de auto ook niet wilde starten, want ja, dat is het boeven-preventie-systeem, als het alarm af gaat, dan start ie niet!!! Dus wij maar weer de ANWB bellen. Die moesten natuurlijk weten waar wij stonden, maar ja, waar stonden wij??? Ergens tussen Wollongong en Nowra, dat wisten we, maar ze moetsen natuurlijk meer weten. Gelukkig stond er nog een jongen op die parkeerplaats die ongeveer wist waar we waren, vlakbij Kiama. Dat scheelde al iets meer, bij de ANWB vonden ze het in ieder geval genoeg, ze zouden gaan zoeken. Als ze ons niet zouden vinden, zouden ze wel bellen. Maar goed, gelukkig kwam de goede man van de ANWB al na een uurtje, dus dat viel dan weer mee. Hij heeft daarna maar ons alarm eruit gesloopt, want we moesten een afstandsbediening hebben die we dus duidelijk niet hadden. Gelukkig was het daarna opgelost, dus konden we weer verder rijden. Ik kan me voorstellen als jullie het niet geloven dat wij zoveel pech hebben, maar het is dus echt waar!

Daarna kwamen we dus door het geweldige dorpje Kiama, en we konden een camping vinden, dus besloten we maar daar te slapen die nacht. En wat een geweldige camping was het! Superdeluxe, echt heel schoon en gezellig en direct aan een super strandje. Eerst maar even de auto in gaan richten. Oftewel; gordijntjes erin, alles een plekje geven, bedje klaarmaken. Omdat wij rond een uur of 9 een beetje honger hadden, en we hadden gehoord van een BBQ, gingen we die maar even zoeken. Bij de BBQ's aangekomen, was er niks meer te doen, er zat alleen een hele grote groep van vrienden/familie van middelbare leeftijd. Dus wij besloten om maar even aan hun te vragen over die BBQ. Zij wisten van niks, maar ze boden ons wel meteen hun eigen eten aan. We kregen echt alles, kip, salade, brood, noem maar op! Echt super lief en het was ook heel gezellig. 1 Van de de stelletjes had een dochter van 20, dus die vond het ook wel leuk dat wij er waren. Aangezien wij nog een fles wijn in de auto hadden liggen, wilde we die aan hun geven voor het eten. Maar dat werd natuurlijk meteen afgeslagen. Nee, we moesten de volgende avond maar weer komen eten en dan moesten we hem maar meenemen, dan zouden we hem samen op kunnen drinken. Aangezien Eef en ik ongeveer al besloten hadden om nog een nacht op deze geweldige camping te blijven, vonden we dat een goed idee. De volgende dag hebben we eerst lekker op het strand gelegen en toen het etenstijd werd, zijn wij naar 1 van de stelletjes (die met de dochter) gelopen om een kijkje te nemen. Daar werden we met open armen ontvangen. Ze vonden het echt heel leuk dat we kwamen en we "moesten" min of meer mee-eten. Dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg, weer een lekkere gratis maaltijd. En we hebben echt een hele leuke avond gehad, het waren zo'n leuke mensen. Ze hebben ons ook meteen uitgenodigd om een paar dagen langs te komen als we in de buurt zijn, en dat gaan we ook zeker doen. Ze wonen in Orange, en dat ligt dan weer vlak bij de Blue Mountains, dus als we weer richting Sydney gaan, gaan we een paar dagen langs.

Ondertussen was het alweer zondagmorgen geworden en werd het tijd voor ons om te vertrekken. Eerst nog met Lizzie (de dochter) wat wezen wandelen en naar een geiser wezen kijken. Daarna wederom afscheid genomen van de lieve mensen, maar toen ik de auto wilde starten, startte hij niet!! Nu snap ik het helemaal als jullie het niet geloven, maar het is wederom waar. Gelukkig was alleen de accu maar leeg (omdat we natuurlijk 's avonds regelmatig de deur open hebben gehad, en de lamp dan dus aan), dus even startkabels van iemand geleend en jawel, hij deed het weer. Als we maar aan 1 stuk door naar Canberra reden, was er niks aan de hand. Dus wij op naar Canberra. Dit keer ook weer een geweldige tocht gehad. Wat een mooi land! Af en toe ook nog bang geweest, omdat we op een gegeven moment zo hoog waren dat we ook echt in de wolken zaten en aangezien onze auto een beetje moeite kreeg met het omhoog rijden, knepen we hem een beetje. Maar hij heeft het met vlag en wimpel doorstaan. Gelukkig wel, want ik had niet graag stil gestaan op die berg. Maar goed, daarna nog door een super leuk dorpje genaamd Braidwood gereden. Dat kwam echt zo uit een western film. Zo gaaf om dat in het echt te zien. Daarna in de hoofdstad aangekomen, wederom op een super leuke camping. Wel veel rustiger dan die andere, maar wel heel schoon en lekker stil.

En toen was het alweer maandag. Vandaag hebben we niet heel veel gedaan, eerst uitgeslapen (dat hadden we nog niet 1 dag gedaan) en toen zijn we naar het centrum gegaan. Hebben we een tour door het oude parlementshuis gedaan en toen nog even lekker rondgelopen. En nu zit ik hier, jullie weer lekker te maken met mijn verhalen. Morgen rijden we weer terug naar de kust, naar Batemans Bay en dan verder naar het zuiden. Dan willen we morgen ergens aan het strand stoppen om nog even te relaxen en dan rijden we woensdag weer verder richting Melbourne. We willen er vrijdag of zaterdag aankomen en dan gaan we werk zoeken. Want het geld vliegt hier je portemonnee echt uit. Dan is de planning dat we 4-5 weken gaan werken en daarna verder reizen naar Alice Springs. Maar goed, voor die tijd horen jullie mij nog wel. Voor nu, tot hoors! Bij de weg, op mijn andere site staan ook weer nieuwe foto's. Fotopagina

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer