4e reisverslag Australië

Vierde reisverslag, maandag 31 januari

G'day mates!!

Hier weer even een verslagje van mij, er is namelijk al weer zo veel gebeurd. Ik zal even beginnen met dinsdag. Toen wilden we namelijk vanuit Canberra vertrekken naar het zuiden. Eerst weer terug naar de oost-kust en dan lekker langs de kust verder naar beneden. Toen wilden we de auto starten, je raadt het al, dat deed ie natuurlijk niet!! Haha, wij weer de ANWB gebeld en die zouden komen. Het startprobleem was gelukkig snel opgelost, maar die man kon mij ook vertellen dat mijn radiator stuk was. Gelukkig heb ik een auto met een goede garantie gekocht, dus wordt alles wel vergoed voor mij. Maar goed, toen moesten we dus naar een garage rijden in Fyshwick, een klein dorpje vlakbij Canberra. Daar aangekomen konden ze gelukkig meteen aan onze auto beginnen, maar het zou wel 3 uur duren. En daar stonden we dan, op een industrieterrein waar alleen een take-away, 3 tweede-hands-boekenwinkeltjes en een zwangerschapswinkel was! Hahaha, vermaak je dan maar eens 3 uur. Dus lekker weer boeken gekocht (sorry mam, ik kon het echt niet laten) en gekeken of er leuke kleding is als we onverwacht zwanger raken, haha. Toen we na 2 uur terug liepen naar de garage (op goed geluk), was ie al klaar!!! Dus wij weer on the road!!!! Heeeerlijk. Uiteindelijk uitgekomen in Broulee, een klein dorpje aan zee.

Toen was het woensdag, Australian day. We hadden er helemaal niet aan gedacht dat de winkels deze dag dicht zouden zijn, dus hadden we eigenlijk geen ontbijt. Maar gelukkig liep er een vrouwtje op de camping rond die eigen gemaakte muffins verkocht, dus werd dat natuurlijk ons heerlijke ontbijt. Verder hadden we alweer vrienden gemaakt met een Australisch gezin, dus hebben we daar nog gezellig zitten kletsen. Na een uurtje kwamen ook zij weer met adressen aanzetten en met de mededeling dat we ze zeker op moesten zoeken. Ook werd er een adres gegeven van een oma die op Phillip Island zou wonen. Die moesten we ook zeker op gaan zoeken, dat zou ze heel leuk vinden. De vader van de familie zou haar de volgende dag bellen om te zeggen dat wij eraan zouden komen. Okee, weer een adres erbij! Altijd leuk. Omdat we rond een uur of 11 toch echt uit moesten checken, zijn we maar verder gereden tot aan Merimbula. Ook weer aan de zee, en wat voor een zee!! Echt zo mooi blauw. We konden vanuit onze auto de zee zien, en we stonden ook heel mooi aan de rand van een bos. Die avond lekker ge-BBQ-ed. Heeeerlijk!! We hadden een winkel ontdekt die open was, dus konden we lekker vlees en sla halen. En wat hebben we heerlijk gegeten die avond!!! Onze eerste "echte" BBQ. Eigen BBQ, welteverstaan. Verder de hele avond gezellig buiten gezeten en leuke gesprekken gehad.

Donderdag zijn we weer verder gereden tot aan Lake Entrance. Wat een mooie plaats!!! Natuurlijk ook weer aan zee (logisch als je constant aan de kust blijft rijden) en daar hebben we lekker even een ijsje gegeten en campingspullen gekocht. Omdat het nog heel vroeg was en we gemakkelijk nog verder konden rijden, hebben we dat maar gedaan, tot aan Paynesville. Ook weer een heel klein dorpje, maar wel heel leuk. Toen we de camping opreden, werden we overvallen door een enorm gekwetter van vogels!! Wat een geluid zeg, niet normaal! We hoorden van onze buren dat ze dat iederen avond doen, voor een half uurtje, maar ook als ze wakker worden, rond een uur of 6 's ochtends. Maar goed, het was maar een half uurtje en het was wel interessant om te horen. Je kon het gesprek bijna volgen. Omdat we nog kip over hadden van de volgende dag, wilden we die weer lekker bakken en dat zou dan ons avondeten zijn. Maar toen Eefde koelbox open deed, kwam de stank ons al tegemoet. Geen kip dus. Dan maar pizza, wijn en chocolade halen, wat heeft een mens nog meer nodig?! Haha, nu snap ik waarom iedereen zegt dat je als backpacker aan komt, maar Eef en ik hebben afgesproken dat we dat 1 keer in de week doen, en we doen onze oefeningen, dus moet allemaal goed komen.

Vrijdagmorgen werd ik wakker met (niet overdreven, dit is het werkelijke aantal) 44(!!!!!!) muggenbulten op alleen mijn voeten!! (Nee, de toetsen bleven niet hangen, het waren er echt 44) Ik kan je zeggen, met 44 muggenbulten, word je gek van de jeuk!! Nou ben ik al half gek, dus zo'n grote overgang is het niet voor mij, maar toch. Die dag zijn we naar Raymond Island gegaan met de ferry en hebben we onze eerst koala's gezien! We hebben er in totaal maar 3 gezien, maar de eerste was een moeder met haar kleintje, dus dat was wel heel speciaal. Die dag wilden we lekker op het strand gaan liggen, maar we wilden eerst "even" een broodje eten. Toen we lekker zaten in een restuarantje een het water, begon het super hard te regenen. Niet zomaar een buitje, nee, het heeft gewoon 3 uur lang gegoten! Dan maar lekker in het restaurant blijven hangen, heerlijk. Die avond besloten we om de volgende dag naar Phillip Island te gaan. En omdat we toch nog een telefoonnummer hadden van de oma van familie Broulee, besloten we maar om die te bellen. Vrouwtje wist nog van niks, maar we waren meer dan welkom. Ze vond het super leuk dat we van plan waren om langs te komen.

Zaterdag dus maar daadwerkelijk naar omie op Phillip Island gereden. Omdat we het niet konden vinden (natuurlijk niet, duuuuh) hebben we maar 2 uur op het eiland rondgereden. Uiteindelijk wel gevonden. Toen ze ons zag begon ze gewoon te huilen, want er was die dag een ongeluk gebeurd waar 2 vrouwen bij om waren gekomen, en ze dacht dat wij dat waren, dus ze was zo blij om ons levend en wel te zien, dat ze moest huilen. Die avond heeft ze ook voor ons gekookt (heerlijk gezond maaltje) en hebben we lekker gekletst. Het is zo'n lieverd! Doet echt alles voor ons en we mogen niks terug doen. Die dag verder weinig gedaan, alleen maar verwend. Ook leuk af en toe.

Zondag hebben we eerst uitgeslapen en toen een lekker ontbijtje gehad dat wederom door omie gemaakt was. Omdat een goede vriendin van omie een natuurfreak is, heeft ze ons meegenomen om pinguins te zien. Echt heel leuk! We hebben eerst lekker gewandeld langs de kust en toen zijn we naar een nest gaan kijken. Wat leuk om die beestjes in het wild te zien. Verder die dag nog lekker langs het strand gewandeld en ook weer vroeg naar bed, omdat we echt heeeeeel moe waren.

En toen was het alweer maandag, vandaag dus. We gaan straks naar Melbourne, dat is nog ongeveer 1,5 uur rijden, dus moet te doen zijn in 1 dag, haha. Dadelijk nog even onze spullen ophalen bij omie en haar bedanken voor alles en dan zijn we weer on our way. In Melbourne willen we een aantal weken gaan werken, dat is ondertussen echt nodig!! Hopelijk kunnen we snel werd vinden. Maar ik hou jullie nog op de hoogte van alles. Ik heb ook weer nieuwe foto's, dus neem snel een kijkje. Fotopagina. Lieverds, tot mails!!

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer