6e reisverslag Australië

Zesde reisverslag, zaterdag 19 februari

G'day mates!!

Hier ben ik weer. Niet heel veel gebeurd, maar toch genoeg om het weer kwijt te kunnen aan jullie. Ik zal bij het begin beginnen.

Vrijdag heb ik een beetje een slechte dag gehad, was even een dagje dat ik iedereen heel erg miste. Maar ja, dat hoort er natuurlijk ook allemaal bij. Eef had die dag een meeloopdag bij een lunchroom in de city. Super leuk cafeetje, en ze had al een gesprekje gehad en als alles goed ging vandaag, zou ze morgen kunnen beginnen. Bleek achteraf dat er nog meer mensen een meeloopdag hadden en dat ze het woensdag pas zou horen!! Nou fijn, nu weten we dus nog niks. Omdat we dus allebei een beetje een rotdagje hadden, besloten we om 's avonds maar lekker naar de bios te gaan. Super leuk, deed ons zeer goed. Gelukkig voelden we ons daarna weer een stuk beter.

Zaterdag hadden we besloten om naar Knoxfield te rijden, omdat daar mensen wonen die ik via via ken. Dus 's morgens eerst uitgecheckt (alles ging natuurlijk weer verkeerd, ruzie met slaapzak, tasjes scheurden, noem het maar op) en daarna weer cv's inleveren bij verschillende winkels. We moeten namelijk echt werk hebben, want het geld vliegt hier weg. Dus voor de mensen die nog wat over hebben, er is een nieuw goed doel bij: Help Kim Australie door. Hihi. Maar genoeg geouwehoer, daarna dus ook echt naar Knoxfield gereden. Dorpje was goed te vinden, maar ja, dan het huis nog. Je kent het wel, 2 meiden in de auto, muziek aan, en dan de weg zoeken, haha, dat is dus gedoemd om fout te gaan. Uiteindelijk hebben we het helemaal zelf, zonder hulp, gevonden. Wiew, 100 punten voor ons. Bij Betsie en John aangekomen (zo heten ze) hebben we eerst heerlijk gegeten, en zijn daarna met Matt (de zoon) naar Knoxcity gegaan. Dat is een heel groot winkelcentrum vlakbij. Echt een super mooi winkelcentrum welteverstaan. Omdat Eef en ik super moe waren, besloten we om maar vroeg naar bed te gaan. En zo hebben wij dus onze zaterdagavond doorgebracht, het is weer eens wat anders dan thuis.

Zondag hebben we eerst uitgeslapen (heerlijk!) en daarna zijn Eef en ik weer naar Knoxcity gegaan. Omdat gisteren de winkels dicht waren en nu open, was dat wel een goed plan vonden wij. Daar ook weer een Starbucks ontdekt (jeuj). Dus een lekker relaxt dagje gehad. Niet veel gedaan, lekker rondgehangen in winkels. Rond etenstijd zijn we weer terug gegaan naar Betsie en John en hebben we met de hele familie gegeten. Het zijn zo'n lieve mensen! Maar goed, omdat we 's avonds wel iets wilden doen, en we ook weer een bios ontdekt hadden, besloten we om maar weer (ik weet het, het is TE erg) naar de film te gaan.

Maandag wilden we even terug naar het centrum van Melbourne, om weer wat cv's af te geven. Dus vroeg opgestaan en karren maar. In het centrum aangekomen eerst cv's uitgeprint en zitten vouwen. Toen liepen we (op z'n heel backpacks (korte broek, geen make-up)) door de stad, en werden we natuurlijk gefilmd voor het een of ander. Heel fijn als je er dan zo bij loopt! Haha. Na een paar uur hadden we alles weer gedaan wat we moesten doen, en was het weer tijd om naar Knoxfield te rijden. Eerst 20 dollar moeten betalen voor de parkeergarage (voor 4 uur!!!) en toen in een trafficjam terecht gekomen. Het heeft uiteindelijk 1,5 uur geduurd voordat we "thuis" waren.

Toen was het al weer dinsdag. We hadden van Betsie gehoord dat er in Knoxcity een soort uitzendbureau zat, dus besloten we daar naartoe te gaan. Hebben deze dag heel weinig gedaan, alleen maar de hele dag baantjes uit zitten printen die misschien iets voor ons zouden zijn. Ook waren Betsie en John zo vriendelijk om ons nog een nachtje te laten blijven, dus dat was voor ons wel super!

Woensdag was het dus weer tijd om weer terug te gaan naar Melboure centrum. Eerst weer ingecheckt in "ons" hostel. Heerlijk, dezelfde kamer, hetzelfde bed! Eef zou deze dag gebeld worden door die lunchroom, maar omdat we 's middags nog niks hadden gehoord, besloten we even om er zelf langs te gaan. Wat denk je? Is de vent die over het personeel gaat al weg, en moeten we morgen maar even terug komen. Wat is dit nou voor onzin?!? Maar goed, dan maar wachten op morgen. En toen maar weer op naar de crown towers. Daar kan je namelijk fish and chips eten voor maar 2,80 dollar! Dus dat hebben we maar gedaan. Hihi. Op de terugweg staan we bij een stoplicht te wachten en staat er een man naar Eef te kijken. Dus zegt Eef tegen mij op een nogal overdreven toon: Wat staat die vent mij nou aan te kijken?! Waarop de man zegt: Oh, ook Nederlanders.......

Vandaag zou Eef dan eindelijk horen of ze aangenomen zou zijn. Maar ja, nog 1 probleem. Ze heeft in Nederland een peesontsteking gehad in haar pols, en die was weer behoorlijk op aan het spelen, dus we wisten niet of het wel zo slim was om de baan aan te nemen, aangezien ze dan de hele dag zware borden met die pols zou moeten dragen. Uiteindelijk maar besloten om de baan zoiezo niet aan te nemen, dan zouden we ook gewoon samen kunnen blijven reizen (als ze de baan wel kreeg, zouden we namelijk een paar weken uit elkaar moeten). Aangekomen bij de lunchroom, kreeg Eef niet eens de kans om iets te zeggen. Het bleek dat ze vandaag WEER een meeloopdag hadden en dat hij dacht dat de positie wel bekleed was. Is wel gemakkelijk he, 5 dagen gratis personeel! Volgens ons hebben ze nog niemand aangenomen, maar doen ze het daar gewoon zo. Telkens iemand mee laten lopen, zodat zij weer een middag gratis personeel hebben. Nou ja zeg! Dan maar op naar een fruitplukbaan. Dat wilde eerst ook nog niet lukken maar uiteindelijk 1 gevonden in Mildura. We kunnen maandag beginnen. We dacht ook dat het ongeveer 2 uur rijden zou zijn, maar wat bleek: het is 8 uur rijden!!! Haha, niet verwacht, maar goed. Dus nu proberen we een week of 6 fruit te plukken, als we dat volhouden tenminste. Want het blijkt heel zwaar werk te zijn. Maar ja, daar komen we vanzelf wel achter. En ik heb vandaag nog iets gedaan. Jaja, want Kim heeft voortaan een piercing!!! We hadden het er al vaker over gehad, en besloten nu om het ook echt te laten doen. Ik heb een wenkbrauwpiercing en Eef heeft er 1 net onder haar lip. Deed echt helemaal geen pijn en ik ben er heel blij mee. Heb al van verschillende mensen gehoord dat ie mij echt heel mooi staat. 's Avonds zijn we in de tv-room gaan zitten bij een Duits stelletje. Super leuke mensen. Via kun weer aan de praat gekomen met een paar Koreanen. Haha, daarom heet het hostel dus International backpackers....

Vrijdag zijn we naar de dierentuin geweest! We vonden het eigenlijk schandalig dat we in de 2 weken dat we hier zijn, nog niet 1 keer iets echt heel leuks hebben ondernomen, dus vandaar het plan om naar de zoo te gaan. En dat ws zeker leuk! Echt een hele mooie dierentuin en natuurlijk weer veel foto's gemaakt (ik zal ze niet allemaal op de site zetten). Vandaag ook afscheid genomen van de Starbucks en zijn personeel. Aangezien we daar zo vaak zijn gekomen, wist het personeel ook echt wie we waren en moesten we dus ook echt afscheid nemen, haha, TE erg. Ook zijn we deze avond uit eten geweest, omdat we tijdens onze verjaardag fruit zitten te plukken en we het dus nu al een beetje wilden vieren. En het was ook nog eens onze laatste avond in Melbourne, dus wij vonden dat dat mocht! Haha.

En nu op naar Mildura. Het kan dus zijn dat jullie een paar weken niks van me horen, omdat we in the middle of nowhere zitten. En misschien is daar wel helemaal geen internet. Dan weten jullie dat, hoeven jullie niet een rescue-team in te zetten om ons te zoeken. Voor nu, tot over een paar weken!! Ik mis jullie!

P.S. Er staan ook weer foto's online. Fotopagina

Kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer