7e reisverslag Australië

Zevende reisverslag, zondag 27 februari

Heej scheetjes!!

Hier weer een nieuw reisverslag van onze grote reizigster (hihi)! Het laatste wat ik in het vorige verslag had gezegd is dat we naar Mildura gingen om daar voor een paar weken fruit te plukken, en dat hebben we welgeteld 1 dag gedaan, haha. Dat was eens maar nooit meer.

Zaterdag gingen we dus na de site upgedate te hebben, richting Mildura. Heerlijk om weer on the road te zijn, lekker weer de stad uit. Onderweg ook al een heleboel niets gezien. Wel super gaaf om daar dan lekker door te rijden, zonder iemand tegen te komen. Het probleem was alleen dat onze auto weer eens onbetrouwbaar wilde doen. We waren lekker aan het rijden, toen hij ineens een versnelling terug viel. Het is een automaat, dus je snapt onze verbazing. Maar omdat ik geen bereik had met mijn telefoon, wilde ik niet stoppen in the middle of nowhere, dus bleven we maar doorrijden. Toen we in eens heel klein dorpje aankwamen (10 huizen ofzo), vond ik het wel een goed idee om even te stoppen en de motor af te zetten. Na dat gedaan te hebben en hem natuurlijk ook weer gestart te hebben, bleef hij in de eerste versnelling hangen, dus konden we helemaal niet meer verder rijden. Gelukkig mochten we ergens bellen naar de ANWB en die kwamen dan ook naar ons toe. Toen die er eindelijk waren kwamen we erachter dat de transmissionfuel op was. En die moest dus bijgevuld worden. Gedaan en daarna deed ie het weer als een tiet!! Lekker verder rijden dus. Aangekomen in Bendigo wilden we daar overnachten, omdat het al vrij laat was. Het enige probleem was een hostel zoeken, want die zijn daar dus niet. Na wat rondgevraagd te hebben, kwamen we bij een of ander Bed & Breakfast aan. Dus wij naar binnen, geboekt en naar de kamer. Bleken we de enige gasten te zijn, en voor de mensen die the shining hebben gezien, het was net zo'n hotel. Echt heeeeeel creepy! Maar goed, we hadden geen andere keus dan dit B&B (zonder Breakfast welteverstaan!!!), dus dan maar doorbijten. Het werd alleen nog erger, want we zaten dus boven een discotheek en aangezien het zaterdagavond was, werd er natuurlijk lekker harde muziek gedraaid. Heel fijn als je wilt slapen.

Maar goed, gelukkig toch een beetje slaap gehad, dus uiteindelijk werden we zondag een beetje moe wakker. Tijd om weer verder te rijden naar Mildura. Na een reis van 5 uur kwamen we aan in Red Cliff. Dat ligt 10 minuutjes van Mildura af en daar zou ons hostel ook zijn. Hostel snel gevonden gelukkig, maar toen de ingang nog. Haha, er zat een hek rond het hostel en we konden nergens naar binnen. Uiteindelijk zijn we binnengelaten door een gast en konden we inchecken. Hostel was echt heel leuk, leuke mensen. Leek ook een beetje op een eigen huis, omdat in het huis zelf gewoon een huiskamer, tv-kamer, keuken enzovoort had en buiten had je een tuin met daar omheen alle kamers (beetje Melrose Place-achtig). Meteen die dag nog wat boodschapjes gedaan voor morgen, want dat zou onze eerste werkdag worden en we moesten nog handschoenen enzo halen.

Maandag was het dan zo ver. De eerste werkdag! We zouden om half 8 opgehaald worden, dus staan we daar met zijn allen, komt die vent pas om kwart over 8. Maar goed, we begonnen met goede zin. Eerst een ritje naar de boerderij gehad en daarna werd ons heel kort het werk uitgelegd. Daarna mochten we zelf beginnen. Het werk zelf viel heel erg mee, ik bedoel, wat is er nou zo moeilijk om met een mesje druiven-trossen te plukken. Maar de omstandigheden maakten het wel heel zwaar! Het was, niet overdreven, 35 graden en daar sta je dan in de brandende zon, druiven te plukken met je petje op. En omdat ik alleen een petje had, kreeg ik ook nog eens een halve zonnesteek. Ik kreeg echt enorme hoofdpijn en Eef zei dat ik helemaal rood was. Echt niet leuk meer. En dat was nog niets het ergste!!! We hadden namelijk 4 uur gewerkt en dat had uiteindelijk 12 dollar opgeleverd!!! Dat is omgerekend ongeveer 7 euro! Later hoorden we wel dat het een klote-boerderij was, omdat de druiven heel slecht waren, maar wij hadden het zo gehad. We moesten nu namelijk betalen om te mogen werken, aangezien we het hostel er niet eens uit haalden. We konden er net van eten! Dat was dus echt eens maar nooit meer. Die avond hebben we ook behoorlijk wat beslissingen genomen. Eerste namelijk dat we onze auto weg doen. We zijn namelijk zo afgezet door de Travellers AutoBarn. We hebben super veel geld voor die auto betaald en ondertussen is ie in 5,5 week al 7 keer kapot gegaan. Werden we dus een beetje moe van.

Dinsdag hebben we dus lekker NIET gewerkt. Haha, eerst lekker uitgeslapen! Heeeerlijk. Daarna ben ik maar de AutoBarn gaan bellen om te zeggen dat ik van mijn auto af wil. Ik wil hem namelijk niet aan een andere backpacker verkopen, omdat het een piece of crap is! Zijn eerste aanbod was dat ik hem in Melbourne in mocht leveren en dat ik dan 30% terug zou krijgen. Nou, ik denk het niet, nee. Dat is natuurlijk veeeeeel te weinig. Maar goed, toen moest hij het natuurlijk ook met iemand anders overleggen en raad eens, die was het land uit. Zou donderdag terug zijn, dus dan moest ik maar even terug bellen. Ok, ik wacht wel af. Ondertussen kwam ik er ook achter dat er een enorme plas "iets" onder mijn auto lag. Geen idee wat het was, ik wist alleen dat het niet verstandig zou zijn om met die auto te rijden, dus maar weeeeer de ANWB gebeld. Die zijn me zelfs weg komen slepen naar een garage. Gelukkig zou hij morgen klaar zijn, dan zouden we weer terug naar de stad kunnen om alles te regelen. Nu maar hopen dat het echt zo is.

En dat hopen heeft geholpen, rond 1 uur 's middags kreeg ik een telefoontje dat mijn auto klaar was! Dus met de bus naar Mildura, auto opgehaald, weer naar Red Cliff rijden, spullen ophalen, en weg waren we! Weer op weg naar Melbourne. Natuurlijk kwamen we weer in Bendigo aan toen het donker werd, dus moesten we weer daar overnachten. Het is hier namelijk heel onverstandig om 's avonds nog te rijden, aangezien de kans dan groot is dat je een kangaroe voor je auto krijgt. En daar hadden we geen zin in. Maar we hadden ook geen zin om weer in dat enge B&B te gaan zitten, dus eerst maar zoeken naar iets anders. En dat was allemaal, of te duur, of vol. Dan toch maar terug naar dat B&B. Daar aangekomen werden we echt weggestuurd met de mededeling dat er geen accomodatie was. Nou ja zeg, een paar dagen geleden sliepen we er nog als enige gasten. Maar ja, dan toch maar naar een duur motel, was de enige optie. Wel genoten hoor, hihi, lekker een groot bed voor mij alleen, een schone badkamer, filmpje aan en daarna geslapen als een prinsesje!

Donderdag weer in Melbourne aangekomen. Na ingecheckt te hebben wilden we eerst naar de AutoBarn bellen, dus maar meteen gedaan. Wat denk je; de man die vandaag terug zou komen zou er morgen pas zijn en ze zouden me dus pas maandag kunnen helpen. Jaaaa hooooor! Maar goed, meer kunnen we nu ook niet doen. Verder deze dag nog wat dingetjes gedaan zoals post opgehaald bij het TCP en een tour geboekt voor de great ocean road voor morgen. Dat willen we namelijk toch wel graag zien.

Vrijdag dus de dag van de tour. Super gaaf! Het weer wilde niet zo mee zitten, dus dat was wel minder, maar dat maakte de rotsformaties echt niet minder mooi. Alleen ook wel jammer dat we ons een beetje moe en gaar voelden, dus dat we ook niet alles zo goed hebben meegemaakt. Maar we hebben wel hele mooie foto's gemaakt. Ook kwamen we er 's avonds achter dat Eef gebeten was door iets, want ze had echt een enorme bult op haar knie.

Zaterdag was de bult op Eef d'r knie nog veel dikker geworden en deed hij ook heel veel pijn, dus vonden we dat ze even naar de dokter moest om te kijken wat het was. Bleek dus een spinnenbeet te zijn, waaaaaaah! Daar heeft ze dus antibiotica voor gekregen en hopelijk is het snel over. Verder hebben we vandaag ook een nieuw kamergenootje gekregen. Een super leuke Nederlandse meid! Ook met haar wat gegeten en daarna nog lekker gelezen in bed.

En toen was het al weer vandaag. Vandaag hebben we echt helemaal niks uitgevoerd. We zijn er namelijk achter gekomen dat dingen doen geld kost (duuuuh) en dus willen we zo min mogelijk doen. Dat is dus veel boekje lezen op de kamer. Maar goed, ik zal nu ook even het nieuwe plan vertellen. Want er is echt al heel veel veranderd. We gaan morgen dus regelen dat we de auto in kunnen leveren voor een normale prijs. Hopelijk duurt dat allemaal niet te lang en kunnen we dinsdag of woensdag met de bus naar Adelaide. Dan staan we 10 uur later in Adelaide en daar blijven we dan 1 dag. Dan vliegen we door naar Alice Springs en daar doen we een 3-daagse desert-safari. Dan vliegen we weer door naar Cairns en daar gaan we 3 maanden werken. En dan gaan we in ongeveer een maand weer terug naar Sydney. Nou, hopelijk blijft het bij dit plan, want we hebben het nu al zo vaak omgegooid.

Zo, nu weten jullie alles weer. Het was een heel verhaal, maar ja, we hebben dan ook nogal wat meegemaakt. En tot de volgende keer maar weer! Foto's staan op fotopagina.

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer