9e reisverslag Australië

Negende reisverslag, donderdag 31 maart

Heej piepels!

Nou, het werd weer eens tijd om een nieuw reisverslag online te zetten zeg, het is bijna 3 weken geleden. Maar ja, zo veel is er de laatste tijd niet gebeurd. Ik zal maar weer bij het begin beginnen.

Zaterdag de 12e was dus onze vlucht naar Cairns. Oh nee, weer vliegen. Iets wat ik heeeeel leuk vind, kuch kuch. En het ergste was nog, we waren goed en wel in de lucht, begint het vliegtuig ineens als een gek te wiebelen. En ook nog hele vreemde geluiden te produceren. My God zeg. Niemand keek op of om, dus na 5 minuten kwamen er erachter dat dat "normaal" was. Maar goed, na die vlucht dus aangekomen in Cairns. Gelukkig werden we opgehaald door Jenny, iemand die Eveline kent via haar werk, samen met haar dochtertje Jordan. We konden eerst niet blijven slapen bij Jenny, omdat ze nog meer vrienden over de vloer hadden, maar toen we er waren zeiden ze dat we toch wel konden blijven als we vannacht op een luchtbed wilden slapen, dan zouden we morgen naar het geweldige guesthouse kunnen. Ook hadden we voor vanavond een BBQ gepland, maar omdat die letterlijk in het water viel, hebben we gezellig binnen gegeten met z'n allen. Echt een hele leuke avond gehad daar, het zijn echt hele leuke mensen.

Zondag zijn we vroeg opgestaan, omdat we met z'n allen wilden gaan ontbijten in de Botanic Gardens. Maar onderweg werd Eef ineens heel ziek in de auto en moest ze zelfs bijna overgeven, dus besloten we om maar terug te gaan naar het huis en lekker te relaxen. Maar omdat het 's middags helemaal niet beter ging met Eef (en ze al langer last had van misselijkheid) besloten we maar om even naar de dokter te gaan. Die zei dat ze iets aan haar maag had, en besloot om haar medicijnen te geven. Gelukkig hielpen die ook nog!

Maandag hadden we beloofd om op Jordan te passen, aangezien die ook een beetje ziek was en dus niet naar de daycare kon. Echt een hele leuke dag gehad, want het is zo'n schat! En lekker kunnen moederen, is ook wel leuk af en toe (mam, ben maar niet bang, ik zeg af en toe). Omdat morgen onze verjaardag is, besloten we om ook nog maar een kleinigheidje voor elkaar te kopen, dus nog even naar het centrum geweest en een geweldig mall ontdekt hier. Echt heel mooi en leuke winkels en gewoon hemels. :) Die avond toen we naar bed wilden gaan kregen we van Jenny en Chris een fles champagne om om 12 uur te proosten. Echt heel lief dat ze daar aan hadden gedacht!

Nou, dinsdag was dus de dag van de verjaardag! Woehoe, eindelijk 21 jaartjes oud. Eindelijk volwassen. Moet ik me nu ook zo gaan gedragen?? Maar goed, we hadden besloten om van vandaag een leuk dagje te maken met lekker een koffietje drinken en wat rondwandelen in de stad. Maar toen we in het centrum aankwamen werd Eef weer heel misselijk en besloot ze al snel om weer naar huis te gaan. Ik bleef wel, omdat ik nog even mijn post op wilde halen en wilde kijken of ik nog mailtjes had. En dat had ik, iedereen bedankt voor de lieve kaartjes, mailtjes, smsjes en belletjes!! Deed me echt goed om te horen dat jullie allemaal aan mij denken.

Woensdag heb ik echt heel weinig gedaan. Ik ben even naar het centrum geweest om wat boodschappen te doen en te solliciteren en Eef is thuis gebleven, omdat ze zich nog steeds niet lekker voelde.

Donderdag zijn we wezen shoppen! We vonden dat we onze verjaardag even over mochten doen, omdat we op de dag zelf weinig hebben gedaan, en aangezien Eef zich vandaag een heel stuk beter voelde, zijn we naar het centrum geweest. We hebben niet heel veel gekocht, maar het is ook wel heel leuk om lekker door het centrum te lopen en te winkelen zonder iets te kopen. Verder hebben we vandaag de dierentuin voor morgen geboekt. Daar kan je namelijk een koala (of klokoluala, he Es ;)) vasthouden en wie wil dat nou niet???

Vrijdag dus naar de dierentuin geweest. Super leuk! Toen we in de dierentuin aankwamen zijn we natuurlijk meteen naar de koala's gevlogen om die vast te houden. Wat een scheetjes!!!! Echt heel lief. Verder kon je ook nog kangaroes aaien en eten geven en dat is ook wel speciaal, met een kangaroe knuffelen alsof het een hond is. En ik heb ook nog een kleine krokodil vastgehouden! Ja Fem, nu ben je niet meer de enige, al heb ik hem niet op mijn hoofd gehad, hihi.

Zaterdag hebben we heel weinig uitgevoerd. We zijn met de hele fam vanmorgen in het centrum gaan eten en daarna naar huis gegaan en daar heb ik weer, na lange tijd, gitaar gespeeld (jaja Rob, kan ik weer een beetje oefenen). Chris heeft namelijk een gitaar en ik MOEST van hem even spelen. 's Avonds hebben we nog Pirates of the Carribean gekeken. Ook vandaag voor de zoveelste keer de krant helemaal uitgespit voor baantjes en weer cv's zitten schrijven.

Zondag zijn we naar Port Douglas geweest! Wat een mooie omgeving zeg! Echt een heel mooi dorpje aan het strand, en wat voor strand, wauw!

Maandag was een beetje een vreemd dagje. Eef heeft namelijk besloten om eerder naar huis te gaan i.v.m. haar pols. Daar heeft ze namelijk weer echt heeeeel veel last van en ze moet gewoon geopereerd worden in Nederland. Dus heeft ze besloten om zaterdag uit Cairns te vertrekken en dan de oost-kust te doen. Maar goed, deze dag hebben we dus eerst nog gesolliciteerd en ingeschreven bij uitzendbureau's. Daarna zijn we een hapje gaan eten samen en zijn we naar de bios geweest, omdat dat dus onze laatste bios-avond zou worden. :(

Dinsdag hebben we weer een keer een Nederlandse maaltijd gehad! We hadden namelijk besloten dat Eef en ik vandaag weer zouden koken en we wilden ze kennis laten maken met de Nederlandse keuken, dus hebben we hutspot gemaakt! En ze vonden het nog lekker ook. Ook hebben we deze dat te horen gekregen dat het ok is als we tot zaterdag bij Jenny in het guesthouse blijven, jeuj.

Woensdag maar weer naar het centrum gegaan om cv's in te leveren (doen we nog iets anders de laatste tijd?) en Eef moest natuurlijk ook nogal wat dingetjes regelen voordat ze kan vertrekken. Ook heeft Jenny mij een voorstel gedaan. Ze gaan namelijk dinsdag voor een maand naar Engeland en ik mag voor een prikkie hun huis huren. Voorwaarde is dan wel dat ik voor de hond zorg. Maar goed, ben alleen maar blij dat er een hond is als ik alleen in dat huis zit. Heb besloten om dat maar te doen, scheelt namelijk echt heel veel in de kosten.

Donderdag hebben we de hele dag in het zwembad gelegen. Ze hebben namelijk echt een heeeeel mooi zwembad in de tuin, en dat was goed vertoeven.'s Avonds kwamen er weer vrienden van Jenny en Chris over de vloer en hebben we pizza besteld. Daarna hebben we film gekeken met een wijntje erbij en echt een hele leuke avond gehad.

Vrijdag voor de verandering maar weer weinig gedaan. Omdat het goede vrijdag is, is bijna alles dicht, dus kan ik toch bijna niet solliciteren. Dus maar weer in en rond he zwembad gehangen. Rond 4 uur zijn er even naar het centrum gereden om een koffie te drinken en hebben we ook maar meteen wat take-away gehaald. Eenmaal thuis werd het tijd voor Eef om haar rugzak te pakken. Heel vreemd dat we morgen afscheid moeten nemen. We zijn 2,5 maand 24 uur per dag, 7 dagen in de week samen geweest en nu moeten we ineens afscheid nemen....

Zaterdag dus de dag dat Eef is vertrokken. Het afscheid was wel heel moeilijk, maar ik weet dat alles goed komt. No worries zoals ze hier zeggen. Ook vandaag weer veel cv's afgegeven bij verschillende cafeetjes aan de Esplanade (soort boulevard). Maar deze dag was echt heel vreemd, de eerste dag dat Eef en ik helemaal uit elkaar waren sinds we hier zijn. En ik mis haar ook al!

Zondag was wel een leuke dag. Ik had verwacht dat ik toch minder goed zou slapen, zo helemaal alleen in het guesthouse, maar dat viel gelukkig heel erg mee. En ik ben vandaag met Jenny en Jordan naar Palm Cove geweest. 1 woord: PARADIJS! Wow zeg, dat is gewoon niet normaal. Blauwe zee, mooi strand, palmbomen en mooie hotels. Echt een paradijsje. Heb dus ook besloten dat ik daar binnenkort een hele dag naartoe ga om overal te solliciteren. Eenmaal thuis zijn we buren even langsgeweest om kennis te maken. Is wel fijn voor als er een keer iets is en ik weet niet wat ik moet doen (kan dat? Ik weet toch altijd wat te doen!? ;)). Natuurlijk ook weer hele aardige mensen.

Maandag was ook wel een beetje vreemd, omdat Chris en Jordan vandaag al vertrekken richting Engeland. Ze konden niet mee op de vlucht van Jenny, dus vertrekken ze vandaag en Jenny morgen. Maar was dus wel weer afscheid nemen. Deze keer gelukkig maar (?) voor 1 maand. 's Avonds waren Jenny en ik dus alleen en hebben we een lekker meidenavondje gehad. We hebben gezellig een film gehuurd!

Dinsdag was het dus echt on my own. Jenny was deze dag rond 12 uur vertrokken naar het vliegveld en toen was ik helemaal alleen. Ik had nog gebeld naar een bedrijf dat in diamandslijpen doet, maar die hadden niemand meer nodig. Ook had ik naar de daycare van Jordan gebeld, omdat Jenny dacht dat ze daar ook iemand nodig hadden. Maar je moet een blue card hebben, en die heb ik (nog) niet! Deze dag was wel een beetje een rotdag, omdat alles een beetje tegen zat en dan is het niet leuk om helemaal alleen te zijn.

Gisteren ben ik naar de daycare van Jordan gefietst om een aanvraagformulier te halen voor de blue card. Dat doe ik misschien wel. Maar goed, dat was dus op de mountainbike, een half uur fietsen in de brandende zon, berg op en af. Pfff, ik was kapot toen ik thuis kwam. Dat was dus geen goed idee. Op een normale fiets had ik het misschien wel kunnen doen, maar ik ben niet gewend aan een mountainbike! Maar goed, ook nog wat boodschappen gedaan, omdat ik nu natuurlijk voor mezelf moet zorgen en koken enzo. En ook weer de 2e avond alleen achter de rug.

En toen was het al weer donderdag, vandaag. Ben vanmorgen vroeg opgestaan, omdat ik naar het vliegveld wilde, om te solliciteren bij een cafeetje daar. Maar ik kreeg niet eens een gesprek, omdat ik backpacker ben, en dat is niet wat ze zoeken! Oftewel; klote! Maar ja, ik weet wel dat ik aan een baan kan komen, het is alleen even zoeken. Morgen ga ik de hele dag naar Palm Cove om daar te solliciteren. Hopelijk wordt dat iets. Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte. Hou me ook op de hoogte van jullie levens, want daar ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar! Ik mis jullie en ik laat snel weer iets van me horen. Deze keer hoeven jullie niet 3 weken te wachten op een nieuw reisverslag, dat beloof ik! Ook staan er weer nieuwe foto's online. Deze staan op de fotopagina.

Dikke kus, Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer